Zadarska torta osvojit će vas kombinacijom čokolade i naranče

by Anđela Sabranović

Jedna od slastica koje morate probati kada se nađete u Zadru, svakako je Zadarska torta s bademima, čokoladom i narančom. Dok ne dođete do Zadra, možete je i sami napraviti jer smo na Instagram profilu @patriciassweettales pronašli recept koji izgleda doista savršeno.

Inače, ovaj profil je naše posljednje foodie otkriće. Iza njega stoji zaljubljenica u torte i kolače, Patricia Miletić i moramo priznati kako se radujemo svakoj novoj objavi. Zadarska torta je samo jedna od njih!

Kada ga i sami pregledate, shvatit ćete o čemu govorimo. Zahvalite nam poslije!

RECEPT

SASTOJCI

4 domaće neprskane naranče
7 jaja
100 g šećera
250 g badema
maraschino
300 g čokolade
0,5 l slatkog vrhnja

PRIPREMA

Naranče izrezati na manje komadiće zajedno s korom, izvaditi koštice i u malo vode kuhati dok skroz ne omekšaju (to će trajati oko 1h).
Kuhane naranče štapnim mikserom pretvorite u glatku smjesu i ostavite da se ohladi.
Odvojite žumanjke i bjelanjke.
Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg, a žumanjke umutite sa šećerom.
U žumanjke dodajte mljevene bademe, naranče i nekoliko kapi likera.
Kada ste sve povezali dodajte lagano snijeg od bjelanjaka.
Od ove smjese možete dobiti dvije manje torte (kalup od 20 cm).
Pecite na 130-140 stupnjeva 1 h i 30 minuta.
Slatko vrhnje dovedite do vrenja, zatim skinite sa štednjaka i prelijte preko čokolade koju ste istrgali na komade.
Čokoladni ganache prelijte preko torti.
Uživajte!

Moglo bi vas zanimati i: Recepti koji garantiraju seks

Tekst: Anđela Sabranović

Foto i recept: @patriciassweettales

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!