Zobene kaše su mnogima već godinama omiljeni doručak. Doista je poseban osjećaj hladna, zimska jutra započeti zdjelicom tople kaše koja nam svojim neutralnim okusom ostavlja bezbrojne mogućnosti za kombiniranje.
Ipak, poslije dužeg vremena ako svaki dan pravite zobenu kašu može doći do zasićenja te nas je razveselilo kada smo otkrili novi hit na društvenim mrežama, a taj novi hit je zapečena zobena kaša. Naravno, odmah smo je morali isprobati i oduševljeni smo. Izvana je hrskava, a iznutra kremasta što je doista čini savršenim doručkom. Vikend je idealno vrijeme za isprobavanje, a recept donosimo u nastavku.
ZAPEČENA ZOBENA KAŠA
SASTOJCI
100 g jogurta
40 g zobenih pahuljica
1 jaje
malo ekstrakta od vanilije
100 g borovnica
Preljev po želji
Žlica jogurta
nekoliko borovnica
malo meda
Priprema:
– Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva
– Pomiješajte jogurt, jaja, pahuljice i aromu vanilije
– Dodajte borovnice
– Prebacite u malu posudu
– Pecite 30 minuta dok smjesa ne dobije zlatnu boju
– Dodajte jogurt, borovnice i med
– Uzmite žlicu i uživajte!
Ova količina je dovoljna za jednu osobu, ali po želji možete napraviti i veću količinu i držati je u hladnjaku te svako jutro po potrebi zapeći. Zapečena zobena kaša je jedna izuzetno zdrava, ali i jednostavna te ukusna ideja za doručak.
Također, mogućnosti kombiniranja okusa su bezbrojne. Ako više volite orašaste plodove i čokoladu, možete umjesto borovnica i jogurta dodati primjerice maslac od orašastih plodova i čokoladu. Pustite mašti na volju i uživajte u nutritivno bogatom i zdravom obroku!
Moglo bi vas zanimati i: 5 ideja za zdravi obrok koji možete ponijeti na posao
Tekst: Anđela Sabranović
Foto i recept: tamingtwins.com