Dobrodošli u novi radni tjedan!
Znamo kako je ponedjeljak najomraženiji dan, ali uz dobru organizaciju to ne mora biti tako.
Jedan od zahtjevnijih zadataka tijekom radnog tjedna je stići kuhati i hraniti se zdravo. To je i razlog zbog kojeg smo odlučili svakog ponedjeljka dijeliti s vama recepte za nadolazeći tjedan.
Inspiraciju za ovotjedne recepte smo opet pronašli na Instagramu. Dobra vijest je što su svi recepti jako zdravi te ćete moći uživati u zdravim i ukusnim jelima bez grižnje savjesti.
PONEDJELJAK – PIZZA OD BATATA
Toliko su nam zanimljivi recepti za zdrave pizze da smo morali staviti recept za jednu i u ovom tjednu. Batat inače većina ljudi jako voli te ne sumnjamo da ćemo svi zajedno uživati u ovoj verziji bez grižnje savjesti.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
UTORAK – PENNE NA GRČKI
Iako nam je na prvi pogled ovaj recept izgledao kao idealan za ljeto, shvatili smo da su nam svi sastojci dostupni i sada te nema razloga da ne unesemo malo ljetne bezbrižnosti i u tjedni jelovnik. Ovo jelo je jako brzo gotovo i stići ćete ga pripremiti čak i kada ste najumorniji.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
SRIJEDA – QUINOA MAHUNE
Jeste li znali da quinou mnogi smatraju kraljicom žitarica jer sadrži svih 9 esencijalnih aminokiselina? Pronašli smo odličan recept uz koji je možete jednostavno uvrstiti u ručak. U nastavku pogledajte recept.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
ČETVRTAK – TORTILJA OMLET S POVRĆEM
Volite tortilje i omlet s povrćem? Onda će vas ova kombinacija oduševiti. Ovo jelo može biti doručak, ali nama se sviđa i ideja za brzi ručak. Ovo jelo će zadovoljiti sve nutritivne potrebe, a tako je jednostavno za pripremu. Što više poželjeti?!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
PETAK-RIŽOTO S TIKVICAMA I PRŠUTOM
Tjedan ćemo završiti rižotom jer nas to jelo jednostavno poziva na uživanje. Tikvice su jako zdrave, a rižotu će dati savršeno kremastu teksturu. Uz njega svakako poslužite i čašu vina te nazdravite još jednom uspješnom radnom tjednu koji je iza vas.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Dobar tek!
Tekst: Anđela Sabranović
Foto: jocooks.com